Hoe werkt het revisieproces?


Hoe werkt het?

START: Ga naar BOVAGfietsaccurevisie.nl en maak een account aan en plaats je bestelling. Tijdens het plaatsen van de bestelling selecteer je de gewenste ophaaldatum, en – locatie. Na het plaatsen van de bestelling, ontvang je uitgebreide inpakinstructies om de accu op de juiste manier te verpakken en te verzenden.

DAG 1: De accu wordt op het gewenste adres op de gekozen datum opgehaald door onze gespecialiseerde koerier.

DAG 2: De accu wordt geleverd in het reparatiecentrum van Heskon. Hier wordt de accu uitgepakt, ingeboekt en wordt de eerste functionaliteitstest uitgevoerd.

DAG 3: De accu wordt gedemonteerd en het oude cellenpakket (bestaand uit losse cellen) en de bijhorende elektronica wordt verwijderd. Ondertussen wordt er een cellenpakket op maat gemaakt van nieuwe A-merk cellen en indien mogelijk wordt bestaande elektronica hergebruikt. Indien oude elektronica niet kan worden hergebruikt
wordt deze vernieuwd. De oude cellen van het accupakket worden verantwoord gerecycled of hergebruikt voor andere doeleinden.

DAG 4: Het nieuwe cellenpakket en de elektronica wordt in de originele behuizing gemonteerd. Waarna een functionaliteitstest plaatsvindt.

DAG 5: De accu wordt volledig opgeladen en vervolgens onderworpen aan een strenge eindtest, waarbij de capaciteit en veiligheid van de accu worden getest.

DAG 6: Er vindt een laatste controle plaats om er zeker van te zijn dat alles conform de Heskon richtlijnen is gemonteerd. Accu goedgekeurd? Dan wordt hij samen met een uitgebreide instructie voor de gebruiker en het eindtestrapport stevig ingepakt.

DAG 7: Het pakket wordt opgehaald door onze gespecialiseerde koerier en verzonden naar het gewenste adres.

DAG 8: De gereviseerde accu wordt bezorgd en is klaar voor gebruik!